torsdag 17 oktober 2013

Min första vecka på stadshuset som en parktikelev

 STADSHUSET

Jag valde att praktisera på stadshuset för att jag har ett stort intresse för politik. På fritiden brukar jag ägna oändligt mycket tid på att titta på politiker när de debatterar mot varandra. Dels för att det är roligt men även någonting man uppskattar att resonera kring och dra slutsatser om när det kommer till självständiga aspekter. Tidigare har det varit så att man tittat på debatter för att det har varit inspirerande samt något man skulle kunna tänka sig att hålla på med i framtiden. Men för ju äldre man blir får man en bättre uppfattning om vad en politiker verkligen gör och vad politikern vill åstadkomma.
Om man vill fördjupa sig ännu mer dvs få en bättre bild utav hur en politiker jobbar. Kan man syssla med det jag har gjort hittills. Då umgås man med en politiker under en viss tid och följer med på riktigt intressanta möten som du troligen kan ta del av.
Än så länge är det inget jag ångrar utan snarare något jag personligen rekommenderar.

INTERVJU MED OLIKA POLITIKER OM VARFÖR UNGT INFLYTANDE ÄR VIKTIGT. ÄVEN VARFÖR LINKÖPING ÄR EN BRA STAD FÖR UNGDOMAR.

                                                                  CARINA BOBERG (FP)

Carina är en politiker som ansvarar för bindningsnämnden (gymnasiet). Hon anser att ungt inflytande är viktigt eftersom det är betydelsefullt att få med ungdomar i politiken. De får även en förståelse om hur det fungerar inom kommunens arbete. Dessutom vet ungdomarna vart de ska vända sig för att kunna få hjälp samt påverka vissa beslut.
Carina betraktar även Linköping på ett angivet sätt en bra stad för ungdomar. Eftersom Linköping har mycket aktiviteter inom idrott och kultur,Har även bra skolor,universitet och en bra arbetsmarknad. Linköping har ungdomsombud som har bra kontakt med ungdomar,Många föreningar som ungdomar kan delta i. Även Mötesplatser som ungdomar kan träffas på.
Kul att Carina fick fram sina synpunkter på ett flytande sätt såväl som elegant.

                                                        JACOB BJÖRNEKE (S)

Jacob är likaså en politiker som dessutom är Kommunalråd och vice ordförande i barn-och ungdomsnämnden. Han beskriver ungt inflytande som en viktig del för samhället. Om Linköping ska bli en bra stad att växa upp i så ska man lyssna till ungdomarna. Ungdomarnas perspektiv kan vara så pass bra att de får oss politiker att tänka om. Med andra ord byta synvinkel eftersom ungdomarna vet vilka nackdelar och fördelar det finns med att växa upp i Linköping.
Jacob förklarar sammalunda att Linköping är en bra stad för ungdomar. Till följd av att Linköping är en lagom stor stad för ungdomar,Tryggt och spännande. Ungdomar har även saker att syssla med på fritiden.
Det var på detta sätt Jacob uttalade sig under intervjun vi hade på en lugn torsdags eftermiddag.


Osman Hassan
2013-10-17





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar